Здравеите...купих колата преди няколко едмици и жсичко и беше наред,докато преди една седмица я оставих на паркинга кадето работя,след някоко часа престои на студа,след като запали без проблем тръгнах да излизам и след опит да завартя жолана се оказа че се върти адски трудно и на някакви пресекулки...това става само като в стундена...и заедно с тожа нещо стана с педала на спирачките...много омекна и не спира толкова добре колкото когато я купих.....кавете някои полезен савет за обезваздошаване или и аз нз за какво мерсипредварително!!!!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем спирачки и хидравлика!?!?!
Collapse
X
-
като натисна педала на спирачката и се чува едно съскане,педала потъва почти до доло и тогажа хващат спирачките...а това с хидравликата ми е много странно и ме притеснява!даите ми някакъв савет за което и да било...как да опитам да обезваздуша спирачките примерно....а за хидравликата и аз нз
Comment
-
Първоначално публикувано от alfa155-1.7TSкато натисна педала на спирачката и се чува едно съскане,педала потъва почти до доло и тогажа хващат спирачките...а това с хидравликата ми е много странно и ме притеснява!даите ми някакъв савет за което и да било...как да опитам да обезваздуша спирачките примерно....а за хидравликата и аз нзНо за волана ми е много интересно. На мен така ми се получи на 156цата, ма не се оправи само. При мен беше рейката.
Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
Alfa Romeo 90 2.0 '87
sigpic
Comment
-
в какъвсмисал помпата..че е за смяна ли?ако е за смяна можв линякоида ми каже какжа е цената горе доло и от кадеде да си я взема по танкана ако има такова място де....а волана го прави тожа само като е студена и след едно две силови зажуртания изчезва.А и някои може лида ми каже как да си обезваздъша спирачките?
Comment
-
за спирачките може и някой маркуч да е заминал.
И за двете неща си провери дали имаш течност в казанечето и после огледай за течове.sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB
Comment
-
Ако не ти губи много спирачна течност колата, най - вероятно е някоя гумичка на помпата. Аз мойта я сменях, ма преди около 2 години и по спомен беше към 100 кинта. А, къде можеш да я вземеш по - тънкана - незнам.Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
Alfa Romeo 90 2.0 '87
sigpic
Comment
-
гледам я всеки ден дали има някакви течове и да ви кайа и капка няма...нито под нея нито по джантите отватре....само се чува като натисна педала едно съскане и педала потъва и спира накрая чак не много добре!?!?!Може ли да е смукнала въздух от някаде....или и аз нз какво...а шантавото е че проблема със спирачките и хидравликата се появиха едновременно....
Comment
-
Първоначално публикувано от alfa155-1.7TSкато натисна педала на спирачката и се чува едно съскане,педала потъва почти до доло и тогажа хващат спирачките...а това с хидравликата ми е много странно и ме притеснява!даите ми някакъв савет за което и да било...как да опитам да обезваздуша спирачките примерно....а за хидравликата и аз нзAlfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1995 129 hp
Comment
-
Абе аз що си мисля че това съскане при натискане на спирачките идва от спукана мембрана на сервото на спирачките ,но не знам дали се смяня мембраната или е капсуловано и се смяня цялото серво нещо ооло 40-80 лв според модела май потърсете в търсачката156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от NovachevАбе аз що си мисля че това съскане при натискане на спирачките идва от спукана мембрана на сервото на спирачките ,но не знам дали се смяня мембраната или е капсуловано и се смяня цялото серво нещо ооло 40-80 лв според модела май потърсете в търсачката
С АBS е тънко серво - става от фиатки 40 лв втора младост. Ако няма АBS е дебело като на ЗИЛ серво 80-90 лв и е голяма рядкост по моргите.
Помпа 47-60 лв .
Това че не се губи сп.течност да ви успокоява - пълни се сервото , като се понапълни леко прикапва на пода под педала. От течността мембраната се скапва.
Ако има АBS колата смяната на сервото и помпата е голяма Одисея
А единия/ горния/ болт който държи помпата към купето е върха на . сладоледа . Краката над седалката и с главата надолу гмуркане под волана.Отвиването е по-лесно, за завиването не искам да си спомням.Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)
Comment
Comment